Vluchten Phuket

Phuket vluchtenPhuket ligt ongeveer op anderhalf uurtje vliegen van de hoofdstad van Thailand, Bangkok. In kilometers uitgedrukt is dat 686 km in vogelvlucht.
Phuket wordt aanzien als de ‘hoofdstad’ van Krabi, het zuidelijke deel van Thailand. Deze omgeving is bekend om de prachtige fenomenale uitzichten en de paradijselijke eilandjes die rond Phuket liggen. Phuket staat ook bekend om het sekstoerisme, maar tegenwoordig is dat vrij gecentraliseerd en hoef je daar dus niet in contact mee te komen.

In Krabi zijn twee luchthavens: Phuket en Krabi. Vanuit Phuket heb je het meeste mogelijkheden om rond te trekken naar de omliggende eilandjes; want dat is toch een absolute must.
Met de ferry kan je eilanden zoals Kho Phi Phi en Kho Lanta bezoeken, of gewoon naar de overkant varen.

 

Goedkoopste vluchten Phuket

Geld besparen doe je door vluchten te vergelijken. En dat het liefst al enige tijd op voorhand. Via sommige sites worden alle vluchten meteen vergeleken, zodat je meteen weet welke de goedkoopste zijn. Voorbeelden hiervan zijn Momondo.beCheaptickets.be, Ebookers.be en Connections.be.
Momondo.be laat je trouwens ook de mogelijkheden zien als je vertrekt vanuit naburige luchthavens. (Amsterdam, Keulen, …)

We vermeldden hierboven al dat je best je vlucht wat op voorhand boekt. Zeker als je van plan bent om in een vakantieperiode op reis te gaan, want dan zijn de prijzen natuurlijk het duurst.
Boeken kan bij de meeste reismaatschappijen tot een jaar op voorhand en dan krijg je ook echt een mooie prijs voorgeschoteld. Een tip die we je meegeven is om toch echt zeker een reisverzekering te nemen. Deze kosten maar tien euro of iets meer maar je bent er wel volledig mee beschermd. Hoe vaak gebeurt het niet dat er door onverwachte omstandigheden een vlucht moet worden afgezegd of gewijzigd…

 

Nog een tip die we je geven: abonneer je op verschillende reismaatschappijen of luchtvaartmaatschappijen hun nieuwsbrief. Zo ben jij altijd meteen op de hoogte van eventuele acties die zij voeren.
Vlieg je regelmatig? Maak dan gebruik van allerlei Frequent Flyer programma’s (bij Brussels Airlines is dat bvb. Miles and More). Als je genoeg Airmiles hebt opgespoord, kan je deze inzetten voor een gratis vakantie!