Similan eilanden

Similan eilanden vanaf PhuketDe Similan eilanden liggen niet heel dichtbij Phuket, maar zijn op een dagtrip heel goed te doen.
Heel wat tour organisaties starten vanuit Phuket naar de Similan eilanden. De prachtige eilanden liggen op ongeveer 85 km van Phuket.
Eerst komt de organisatie je met een busje aan je hotel oppikken. Vervolgens zetten ze je af aan een kleine haven, waar je verder koers zet naar de eilanden met een speedboat.

 

De Similan eilanden zijn al enkele malen uitgeroepen tot één van de mooiste duik en/of snorkel bestemmingen in de wereld! Een absolute aanrader voor iedereen die graag eens ziet wat er onder het azuurblauwe water in Thailand leeft.
Ook voor de mensen die niet dol zijn op de zee is er heel wat te beleven. Elk van de Similan eilanden heeft zijn eigen, prachtige natuur.

 

Eén dag of verblijf?

Similans dagtrip vanuit PhuketAangezien je toch een dikke twee uur onderweg bent (en dus pakweg vijf uur heen en terug.), is een dagtrip naar de Similan eilanden redelijk pittig.
Een vroege start is daarom aangeraden.

Wil je liever iets langer op deze prachtige eilanden verblijven, dan is dat ook mogelijk.
Op de verschillende Similan eilanden zijn immers accommodaties voorzien. Dit zijn bungalows of tenten.
Indien je deze wilt boeken, doe je dat wel best op voorhand. Deze locaties zijn immers snel volzet.

Een andere mogelijkheid om meerdere dagen rond de Similan eilanden te verblijven, is om een ‘liveaboard‘ boot tour te boeken.
Op deze tours, verblijf je gedurende één of meerdere dagen alleen maar op de boot. Je kan dus de eilanden bezichtigen, maar je slaapt wel op een boot die in de eilanden regio verankerd is.

 

Duiken of snorkelen?

Similan eilanden - snorkelen of duiken?De Similans zijn perfect voor te snorkelen of te duiken. Wat je ook kiest: je zal niet teleurgesteld zijn. De prachtige hoeveelheid aan vissen, zeeschildpadden en koralen zullen je sowieso versteld doen staan.

Als je echt wilt duiken, raden wij aan om misschien iets noordelijker te varen. Richting de Surin eilanden. Deze zijn iets interessanter voor duikers, doordat de wateren daar iets dieper zijn. (Denk ook aan Richelieu rock, indien je die mogelijkheid hebt.)

 

Tour boeken