Inentingen Thailand

Inentingen ThailandPhuket in Thailand heeft een erg tropisch klimaat. Daarbij komt nog eens dat het land weliswaar ontwikkelt is, maar niet naar onze westerse normen. Toch zijn er geen verplichte inentingen voor Thailand. Wel zijn er bepaalde inentingen die zijn aangeraden. Voor iedereen die veilig wilt spelen dus.
Malariapillen of vaccinaties zijn in feite ook niet nodig. Hoewel de malariamug in bepaalde delen van Thailand kan voorkomen is de kans microscopisch klein dat je ook daadwerkelijk malaria krijgt.

Hieronder geven we wat meer uitleg over aangeraden inentingen en malaria in Thailand.

 

Malaria inentingen Thailand?

Malaria ThailandEr zijn al gevallen van malaria ontdekt in Thailand maar in verstedelijkte gebieden zoals Phuket en Bangkok komt malaria niet voor. Als je een uitstapje naar Chiang Mai zou maken kan je het er even met je dokter over hebben, maar malaria opdoen in Thailand is echt niets om je zorgen over te maken. Door gebruik te maken van muggenwerende netten en crèmes word je tegelijkertijd verlost van vervelende jeukende beten als de kleine kans van een malariamuggenbeet.

Persoonlijk hoorde ik nog nooit van iemand die uit Thailand is teruggekeerd met malaria.

 

Aangeraden inentingen Thailand

vaccinatie thailandHoewel je normaal gezien geen enkele inenting nodig hebt is het in sommige gevallen aangeraden om wel enkele vaccinaties te krijgen. Alles hangt een beetje af van wat je allemaal van plan bent.
Bij twijfel kan je dit natuurlijk met je dokter bespreken.

 

Bij verblijven ongeacht de tijdsduur

Een vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en een vaccinatie tegen hepatitis (A, eventueel B. Samen aankopen is goedkoper bij de apotheek.)
Heb je geen vaccinatie tegen mazelen gehad of heb je nog nooit mazelen gehad? Dan is het verstandig om ook dit vaccin toegediend te krijgen.

 

Bij verblijven langer dan drie maand

Hepatitis B wordt ook aangeraden bij langere verblijven in Thailand. Als je dan toch hepatitis inentingen zou willen krijgen, neem ze dan meteen alle twee. Het is een pak goedkoper als je ze beiden tegelijkertijd bij je apotheek afhaalt.

Door de vele loslopende honden en katten is een vaccinatie tegen hondsdolheid of rabiës ook aangeraden bij langere verblijven. Voor de rest kan je dokter ook een buiktyfus vaccin en/of een tuberculose injectie voorschrijven.

 

Gele koorts

Je kan geen gele koorts krijgen als je alleen in Thailand bent geweest tijdens je vakantie.
Een inenting is wel verplicht als je voor Thailand een bezoek hebt gebracht aan een land waar er nog steeds gele koorts aanwezig is.
Gele koorts is alleen te vinden in Zuid-Amerika en Afrika.