Big Buddha

Big boeddha PhuketHoewel Phuket meer bekendstaat als een party city is er toch ook het een en ander te zien. Soms moet je daarvoor een tour nemen of even in de auto springen, maar voor de Big Buddha kan je makkelijk een taxi of zelf een tuktuk huren.
Big Buddha, zoals de naam al doet vermoeden, is een groot standbeeld van Boeddha.
Met 45 meter hoogte en iets meer dan 25 meter breed. Daarmee staat het beeld op plekje 42 van de hoogste standbeelden ter wereld. Het is het derde hoogste beeld in Thailand.
Met zijn vijfenveertig meter is het trouwens net één meter kleiner dan het vrijheidsbeeld in New York.

 

Toegang

Om een bezoek aan de Big Buddha te brengen, wordt aangeraden om een geschikte outfit aan te trekken. Het gaat immers om een godsdienstige tempel.
Normaal wordt er niet moeilijk om gedaan, maar uit respect wordt soms gevraagd om een lange broek aan te trekken en een shirt met lange mouwen (die de schouders bedekt). Zowel voor mannen als vrouwen.

De Big Buddha is eenvoudig te bereiken, maar we raden wel aan om een tuktuk of taxi te huren. Het beeld staat immers op een hoge berg die nogal stijl is. Onderweg is het heel goed mogelijk dat je enkele vastgeketende olifanten ziet. Een leuk zicht misschien maar als je met de olifanten op de weg wilt, raden we je aan om een ethischere vorm van olifantentoerisme te zoeken.

Er is geen toegangsprijs te betalen. Als je wil kan je wel een offer maken, maar dat is niet verplicht.

Het adres is Yot Sane 1 Chaofa Road, Chalong, Phuket. (Zie rechts voor google maps.)

Het beeld is toegankelijk voor het publiek vanaf zes uur ‘s morgens tot zeven uur ‘s avonds.

 

Het uitzicht

Phuket bezienswaardigheden big buddhaPhuket bezienswaardigheden - Big Buddha

Big Buddha Phuketgrote boeddha Phuket