Thailand visum

Thailand visumEen visum is niet altijd nodig als je naar Thailand gaat.  Tot 30 dagen kan je gewoon naar Thailand zonder visum. Eens je van plan bent langer te gaan -of meerdere keer binnen deze periode in Thailand binnen te komen- moet je wel een visum aanvragen. Er zijn verschillende soorten visums. De belangrijkste zijn de toeristenvisums en het businessvisum.

In België kan je op drie locaties een Thais visum aanvragen. Voor Vlaanderen is dit voornamelijk Antwerpen, maar ook in Brussel kan dit. Voor Wallonië geldt Luik als voornaamste plek.





Thais consulaat België

Voor Vlaanderen is Antwerpen en Brussel wellicht het dichtst gelegen. Afhankelijk van waar je woonplaats is, kan je iedere weekdag een visum gaan aanvragen in deze consulaten.

 

Consulaat in Antwerpen

Adres: Onze-Lieve-Vrouwstraat 6, 2600, Antwerpen
Telefoonnummer: 0495 22 99 00
Website: http://www.thaiconsulate.be
E-mail adres: rtca@thaiconsulate.be

Openingsuren: 

Maandag: 08:45u tot 12:30u en 13:30u tot 16u

Dinsdag: 08:45u tot 12:30u

Woensdag: 08:45u tot 12:30u

Donderdag: 08:45u tot 12:30u

Vrijdagen: 08:45u tot 12:30u & 13:30u tot 15u

 

 

Consulaat in Brussel

Adres: Waterloosesteenweg 876, 1000, Brussel
Telefoonnummer: 026 40 68 10

Website: http://www.thaiembassy.be

E-mail adres: thaibxl@thaiembassy.be
Openingsuren: Maandag tot vrijdag van 09:30u tot 12:00u.

 

Consulaat in Luik

Adres: Rue Cote d’Or 274, 4000, Luik

Telefoonnummer: 042 52 21 63

Website: http://www.thaiembassy.be/

E-mail adres: didier.rolin@afcompressors.com

Openingsuren: Onbekend

 

 

 

Welk visum en wat meenemen naar consul

Toeristenvisum

Thailand visum PhuketEen toeristisch visum is pas nodig als je van plan bent om meer dan 30 dagen richting Thailand te reizen of wanneer je Thailand meerdere keren wil betreden.
Voor een visum aan te vragen moet je naar het Thais consulaat (zie hierboven) gaan en de volgende zaken meenemen:

  1. Paspoort dat nog minstens zes maand geldig is.
  2. Een kopie van je heen-en-terug vliegticket naar Thailand.
  3. Twee ingevulde aanvraag formulieren. (Consulaat in AntwerpenConsulaat in Elsene)
  4. Drie pasfoto’s.
  5. Gepast geld! 30 euro voor een toeristenvisum met één ingang, 60 euro voor een visum met twee ingangen en 90 euro voor een visum met drie ingangen.
  6. Voor meerdere ingang kan het nodig zijn om een bewijs van goed gedrag en zeden mee te nemen.

 

Businessvisum

  1. Paspoort dat nog minstens zes maand geldig is.
  2. Een kopie van je heen-en-terug vliegticket naar Thailand.
  3. Twee ingevulde aanvraag formulieren. (Consulaat in AntwerpenConsulaat in Elsene)
  4. Drie pasfoto’s.
  5. Gepast geld! 60 euro voor een businessvisum met één ingang, 120 euro voor een visum met meerdere ingangen.
  6. Voor meerdere ingang kan het nodig zijn om een bewijs van goed gedrag en zeden mee te nemen.
  7. Een officiële brief van het bedrijf waarvoor je zal gaan werken. Engelstalig of Nederlandstalig geschreven.
  8. Kopie met de statuten van het betreffende bedrijf.